Kittel efter rekordet: ”Det bästa hon gjort”

Uppdaterad
Publicerad
Patrik Kittel och Deja var som bäst när det gällde. I dagens kür slog de till med ett personligt rekord och en fjärdeplats.

Gårdagens fina insats i Gramd Prix gav Patrik Kittel och Deja bästa möjliga utgångsläge i dagens kür – en plats i den sista startgruppen.

– Hästen kändes fin i morse, det ska bli väldigt kul att få rida in här i eftermiddag, sade Kittel till SVT Sport inför dagens tävling. Men han är ödmjuk inför uppgiften.

– Den som rider felfritt idag och verkligen är på topp kan vara med och slåss om tredjeplatsen. Platserna mellan tre och sex är väldigt öppna.

Och Kittel visade att han ville vara med och kämpa om pallplatserna. När det gällde som mest slog han till med hela 83,146 procent, nytt personligt rekord.

”Stolt över min häst”

Och det var en mycket nöjd och stolt Patrik Kittel som mötte SVT Sport efter sin kür.

– Det är det bästa hon har gjort, jag är väldigt stolt över min häst, sade Kittel.

Åt Isabell Werth, Tyskland, och  Laura Graves, USA, kunde ingen göra något. De båda förhandsfavoriterna var överlägsna med 90,652 respektive 89,082.

Trea blev Jessica von Bredow-Werndl med 83,725 procent.

Även om han hade hoppats på en pallplats var Kittel nöjd med sin insats.

– Jag är jättenöjd med min häst, det måste komma först. Fyra är en placering bättre än igår men det är klart att jag gärna hade velat vara på pallen idag.

Patrik Kittel

Visa

Född: 10 juni 1976.
Klubb: Tranås RK.
Bor: Nottuln, nära Münster i västra Tyskland.
Främsta meriter, lag: EM-brons 2017, fyra i OS 2008, femma i OS 2012 och 2016, sexa i VM 2014.
Individuellt: EM-brons 2011, nia i EM 2017, 14:e plats i OS 2012, fyra i världscupens final 2016 och 2018, vann den västeuropeiska touren 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer