• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Douglas Lindelöw och Casque Blue. Foto: Bildbyrån

Lindelöw tia i Tyskland – rivning kostade topplacering

Uppdaterad
Publicerad

Svenske ryttaren Douglas Lindelöw var den enda av tre svenska ekipage till omhoppningen i världscuptävlingen i Leipzig. Tillsammans med hästen Casque Blue satsade sedan ekipaget stenhårt och var en nedslag ifrån en andraplats. Samtidigt tog irländaren Denis Lynch sin första världscupseger för säsongen.

– Hellre våga vinna än gå på säkerhet, säger Lindelöw till SVT Sport.

Douglas Lindelöw och Casquo Blue gick ut som tvåa av svenskarna och gjorde inget misstag.

Felfri och med god marginal på klockan, 70.95, bådade gott inför omhoppningen.

De övriga två svenska ekipagen var Evelina Tovek med Dalila de la Pomme samt Henrik von Eckermann med Castello 194.

För Toveks del blev det en bra tid på 71.86 men med två rivningar blev det ingenting mer av det.

Sist ut av svenskarna var Henrick von Eckermann med Castello 194. Det var längesen som Castello var uppe i den här typen av tävling och det märktes. Ekipaget drog totalt ihop 13 fel och var aldrig nära omhoppningen.

”Bra att Douglas satsar”

I omhoppningen var Douglas Lindelöw tvåa ut och det såg länge bra ut med en kanontid.

Fram till näst sista hoppet gick allt vägen men där slog ekipaget i med bakbenen och rivningen var ett faktum.

– Åh så synd. Men det är bra att Douglas satsar, utbrast SVT:s expert Lotta Björe i sändningen.

Och att Douglas satsade märktes på tiden som hade tagit honom till en andraplats om han varit felfri.

– Jätteglad med framför allt första rundan. Hoppade strålande och fick till en bra plan. I omhoppningen satsade jag hårt och vi fick till innanförsvängen till kombinationen väldigt bra. Det är dags för dubbelnollan att komma nu. Men hellre våga vinna än gå på säkerhet, det blir en bättre sport då, säger Lindelöw till SVT Sport.

Irländare vann

I tyska Leipzig fick hästpubliken se ett nytt ekipage vinna i världscuptävlingen. Irländaren Denis Lynch var snabbast med hästen GC Chopin's Bushi efter ett par djärva vägval i omhoppningen som gav segertiden 33.16.

– Hästen gav allt för mig idag. Det har varit en resa som gått upp och ner hittills, säger Lynch i SVT:s sändning och tänker säkerligen tillbaka på bland annat världscuptävlingen i Finland där hästen stannade ut sig.

Bakom det irländska ekipaget, med mer än en halv sekund, kom Christian Ahlmann från Tyskland och även på tredje plats var det en hemmaryttaren då Marcus Ehning tog bronspengen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.