Lindelöw med Zacramento Foto: TT

Lindelöw inför jakten på medalj: ”Är lite nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckerman ska han ta upp kampen om EM-guld i hoppning i Göteborg.

Och Douglas Lindelöw medger att han känner av pressen.

– Jag ska inte sticka under stolen med att jag är lite nervös, säger Lindelöw till SVT Sport.

Douglas Lindelöw blir en viktig kugge i det svenska lag som ska jaga medalj i Göteborg. Lindelöw och hästen Zacramento har snabbt visa sig var en stark kombo.

Efter bara drygt ett och ett halvt år tillsammans har de radat upp fina rundor, och förhoppningen är att det fortsätter även i Göteborg.

– Det känns väldigt bra. Jag har följt uppladdningen här senaste veckorna och jag tycker att han känns som han ska. Egentligen har jag bara försökt finslipa någon liten detalj och försökt hålla honom i bra form och på glatt humör.

Detta blir Lindelöws andra EM. 26-åringen var med i Aachen 2015 och slutade på plats 20 individuellt. Men denna gång, på hemmaplan, blir än mer speciellt.

– Jag har sett fram emot det här otroligt mycket. I ett års tid kan man säga. Det ska bli fantastiskt kul och vi har en bra känsla i laget tycker jag, så det är bara in och köra.

”Vi är ett kul gäng”

Men med förväntningarna kommer även vissa nerver.

– Jag ska inte sticka under stolen med att jag är lite nervös. Jag försöker förbereda mig så bra som möjligt på det. jag försöker samla lite energi, umgås med personer jag tycker om.

Klart är att det svenska laget har massor med rutin, även om Rolf-Göran Bengtsson saknas efter att hans häst Clarimo Ask trampat snett under Nations Cup i Rotterdam.

– Vi är väldigt taggade och det ska bli kul att komma igång. Vi är ett kul gäng och vi har fungerat bra tillsammans under året. 

Hur vore det att vinna guld på hemmaplan då?

– Det vore obeskrivligt.

Lagtävlingen i hoppning avgörs den 24:e och 25:e augusti och sänds i SVT bägge dagar. 

GUIDE: Så sänder SVT ridsport-EM

Svenska EM-laget i hoppning:

Malin Baryard Johnsson med Cue Channa

Peder Fredricson med All In

Douglas Lindelöw med Zacramento

Henrik von Eckerman med Mary Lou

Helena Persson med Bonzai H

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.