Foto: Bildbyrån.

Para-medaljören gjorde comeback i Grand Prix-dressyr

Uppdaterad
Publicerad

Louise Etzner Jakobsson som tog två medaljer i paradressyren under EM i Göteborg. Nu har hon uppfyllt sin dröm om återigen att ställa upp i en Grand Prix-tävling för ryttare utan funktionsnedsättning.

– Det kunde jag aldrig tro, säger Etzner Jakobsson till hippson.se.

57-åringen trivs med paradressyr-programmen men har länge haft en dröm om att åter starta Grand Prix-dressyr.

–  Jag har drömt om det här så länge. Det är så himla häftigt att jag har lyckats. Det kunde jag aldrig tro, säger ryttaren till hippson.se.

Hon och hästen Zernard red ihop 59,267 procent.

– Förutom att Zernard inte riktigt orkade hålla igång piaffen var det riktigt bra. Travdelen, galoppserierna, allt satt fint. Men vi måste jobba mer med piaffen helt klart, den måste vi få i gång bättre.

”Vill göra båda”

Louise Etzner Jakobsson vill fortsätta med paradressyren och med Grand prixen.

– Jag vill ju göra båda och det är helt upp till mig själv vilken påfrestning jag väljer att utsätta mig för. Visst är det en större utmaning för mig att rida Grand Prix, och även för hästen så klart. Det kräver så mycket mer tekniskt. Men jag gillar utmaningar. Samtidigt vill jag inte lämna paradressyren och gänget som jag har lärt känna där. Vi är som en stor familj, fantastiska människor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.