Svenskar överst på podiet.

Svensk midsommarsuccé i Rotterdam

Uppdaterad
Publicerad

Blågul succé i Nederländerna.

En rutinerad kvartett med bland annat Douglas Lindelöw vann Nations Cup i Rotterdam.

– Nästan storslaget tycker jag, alla hästar hoppade kanonbra, säger han till SVT Sport.

Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw och Peder Fredricson skördade rejäla framgångar i Rotterdam, Nederländerna när de under midsommaraftonen vann 160-hoppningen i Nations Cup.

– Väldigt roligt det här. Först och främst att vara en del av laget. Det är nästan storslaget tycker jag, alla hästar hoppade kanonbra, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

– Jag är glad och stolt, det var ett riktigt styrkebesked. Vi kom hit med höga ambitioner och förväntningar, och lyckades med det vi föresatt oss, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till svenska ridsportförbundet.

Svenskarna övertygade

Efter två omgångar vann Sverige före tvåan Schweiz och trean Italien – en seger som gör att Sverige nu leder högsta ligan.

– Vi var ett starkt lag på pappret, väldigt taggade allihopa. Tycker vi hade en bra dag. Hästarna hoppade jättefint och red väldigt bra också, då räckte det till en seger i dag, säger Lindelöw.

”Svårt att få tag på sill”

Hur firar ni midsommar nu?

– Det är frågan. Svårt att få tag på sill här men det får bli en trevlig middag med laget här nu och sen fortsätter tävlingarna i morgon.

Nästa omgång i Nations Cup är i Falsterbo den 14 juli, som SVT sänder.

1) Sverige 0+4

Henrik von Eckermann, Cantinero 0+0 (fel)

Rolf-Göran Bengtsson, Clarimo Ask, 0

Douglas Lindelöw, Zacramento, 0+4

Peder Fredricson, All In, 0

Övriga placeringar:

2) Schweiz 0+8

3) Italien 4+8

3) Spanien 4+8

5) Tyskland 0+16

5) Irland 0+16

5) Nederländerna 4+12

8) Belgien 4+16

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.