Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
OS-plats nära efter stabil terrängritt

Svensk OS-plats nära efter stabil terrängritt

Uppdaterad
Publicerad

Efter en mindre lyckad inledande dressyr klättrar Sverige i lagtävlingen i EM i fälttävlan efter det andra momentet – terrängritten.
Två felfria svenska ekipage gör att det svenska laget ligger femma och är nära en plats till OS i Tokyo nästa år.

Det svenska fälttävlanslagets målsättning att säkra OS-platsen via EM i Luhmühlen ser ut att lyckas. Sverige, som har ett silver att försvara från EM i Polen för två år sedan, har till och med chans på medalj om resultaten går rätt väg i söndagens avslutande hoppning.

Två OS-platser står på spel i EM. Sverige ligger femma bakom redan OS-klara Tyskland, Storbritannien och Frankrike. Italien ligger fyra och ser ut att ta den andra OS-platsen. Tyskland leder överlägset, medan de övriga tre länderna bara är några poäng före Sverige.

Belgien en bra bit bakom

Bakom Sverige ligger Irland, som också redan har löst biljetten till Tokyo. Närmaste konkurrenten Belgien är en bra bit bakom Sverige i sammandraget efter två dagars tävlande.

– De har ridit otroligt bra, hållit sina planer och jobbat tillsammans som ett lag. Jag är väldigt nöjd, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till SVT om de svenska ryttarnas insats.

Svennerstål felfri

Framförallt två lyste under terrängritten. Ludwig Svennerstål och Louise Romeike klarade den tuffa terrängbanan i Luhmühlen felfritt och avancerar även individuellt.

Svennerstål ligger elva och Romeike på 14:e plats. Det är emellertid långt upp till medaljplatserna och ledande tysken Michael Jung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer