Tävlingarna i ryttar-VM skjuts upp eftersom kraftigt regn väntas då ovädret Florence närmar sig Mill Spring i North Carolina. Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Oväder flyttar VM-tävlingar till måndag

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Florence har redan dränkt delar av North Carolina i vatten och ovädret över delstaten fortsätter att härja de närmaste dagarna.

Det tvingar arrangören av ryttar-VM till ändringar i tävlingsprogrammet.

Samtliga tävlingar på söndag skjuts upp, inget tidsschema är spikat.

De senaste väderprognoserna spår ihållande och kraftigt regn på söndag. Det kan falla så mycket som 200 millimeter på ett dygn. Natten till lördag, svensk tid, togs beslutet att flytta banhoppningen i fälttävlan från söndag till måndag.

Regnovädret drar in över VM-orten Mill Spring redan under lördagen och väntas tillta under eftermiddagen och kvällen.

Då avgörs terrängritten i fälttävlan och för att snabba på tävlingen kortas tidsintervallen mellan de startande till tre minuter.

Får stanna en dag extra

Sara Algotsson Ostholt med Wega, Louise Svensson Jähde med Waikiki, Niklas Lindbäck med Focus Filiocus, Anna Freskgård med Box Quite och Ludwig Svennerstål med Stinger är svenska deltagare i fälttävlan.

Arrangörerna flyttar det fria programmet i dressyr från söndag, till måndag. Det innebär att den svenska trion Patrik Kittel med Well Done, Therese Nilshagen med Dante Weltino och Juliette Ramel med Buriel får stanna en dag extra på mästerskapet.

Tidsschemat är ej fastställt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.