Peder Fredricson och All In laddar för medalj Foto: Bildbyrån

Peder Fredricson och All In laddar för medalj

Publicerad

Det är på Internationella hopptävlingarna i Varberg som Peder Fredricson och hästen All In gör sina sista förberedelser inför OS i Rio. ”Man får ladda lagom mycket, inte känna efter för mycket hur formen är utan lita på att jobbet är gjort”, säger Peder Fredricson.

OS-uppladdningen har präglats av felfria nationshoppningar, segrar och placeringar under de senaste säsongerna. Det har gett eko i hoppvärlden och ekipaget nämns av många i den internationella hoppvärlden som en av de individuella medaljkandidaterna.

– Att åka till ett OS med en sån här häst är en skön känsla. Man vet att om formen finns där, om jag sköter mitt jobb så kan det gå riktigt långt, man vet att chansen verkligen finns där, säger Peder till SVT Sport.

– Samtidigt är det djur man tävlar med och det är många faktorer som kan påverka åt ena eller andra hållet, allt från resa till dagsform. 

Peder red OS i fälttävlan i Barcelona, har ett OS-silver från laghoppningen vid OS i Aten och vid OS i London fanns han med kring laget när hans tävlade fru Lisen Bratt-Fredricson och hans bror Jens Fredricson red i det svenska laget.

Vad betyder det att ni kan stötta varandra på det viset inom familjen?

– Det betyder hur mycket som helst. Att vara en hästfamilj och ha så mycket erfarenhet är jätteviktigt. Vid alla mästerskap och särskilt vid ett OS.

”Vill vinna så klart” 

– Erfarenhet gör att man hanterar både med och motgångar bättre.

Just för att man inte kan ta några resultat, eller ens en OS-start, för givet ska varje tävling vara viktig. 

– Man vet aldrig vad som händer på nästa tävling, jag försöker att njuta av varje start och fokusera på att göra den så bra som möjligt. Nu är jag här i Varberg och då vill jag gärna vinna här, Rio är nästa tävling.

Ekipaget är titelförsvarare i Varbergs Grand Prix och finalen på söndag blir sista tävlingen före Rio. En sista chans att känna att formen är där den ska.

– Jag vill ha en lagom bra känsla. Börjar man fundera för mycket på detaljer är det lätt att hitta fel på alla hästar. Jag vill att han hoppar bra och att jag känner att han är fräsch. Och jag vill gärna vinna så klart, säger Peder Fredricsson till SVT Sport.

Vad vill du ha med dig hem från Rio för att vara riktigt nöjd?

– En guldmedalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer