Peder Fredricson, här på All In, var tolva med Zacramento. Foto: Bildbyrån

Peder Fredricson placerad i Grand Prix-kval

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson är tillbaka på tävlingsbanan efter den sjukdom han drabbades av under EM i ridsport i slutet av augusti.
I Global Champions tour i Saint Tropez placerade han sig som tolva med Zacramento, och hans lag Shanghai Swans blev tvåa.

I lördagens stora klass, kvalet till Grand Prix individuellt och lagtävling, som gick över 1,55-1,60-höjder var Peder Fredricson felfri med Zacramento.

Ekipaget tog det relativt lugnt i tidshoppningen och placerade sig på plats tolv.

Med laget Shanghai Swans, där även tysken Daniel Deusser ingick, blev Fredricson tvåa.

Svensken var borta från träning i över två veckor och hade bara ridit några dagar när han tidigare i veckan åkte till Saint Tropez.

– Jag känner mig bra igen men jag får komma tillbaka långsamt. Jag har inte fått den ultimata uppladdningen, sa han till SVT Sport då.

Henrik von Eckermann och Best Boy 2 hade fyra fel och slutade 21:a, utanför placering.

Även Evelina Tovek kom till start. Tillsammans med Winnetou de la Hamente Z blev det fyra fel och ekipaget blev inte heller placerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer