Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Fredricsons segerritt i omhoppningen. Foto: ClipMyHorse

Peder Fredricson vann Bryssels GP med Catch Me Not S

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredicson tog hem segern i ett stjärntätt startfält i Bryssels femstjärniga GP Stephex Master . Efter tävlingen var han väldigt nöjd med hästen Catch Me Not S insats.

– Det är jag väldigt tacksam för, säger han till SVT Sport.

Segern innebär hans andra GP-vinst denna sommar, och ännu en framgång efter VM-guldet i lag.

Med tre tiondelar till godo vann Peder Fredricson och Catch Me Not S före Brasiliens Eduardo Pereira De Menezes och H5 Chaganus. Ekipaget kammade därmed hem en prischeck på 650 000 kronor.

– Det var kul. Man vill alltid vinna. Bommarna låg kvar och man hade hundradelarna på sin sida, säger han till SVT Sport.

”Är fantastiskt”

Catch Me Not matchades precis som H&M All In mot VM i Herning. 

Det blev All In, 6-faldig mästerskapsmedaljör tillsammans med Fredricson, som gick VM och där tog lagguld. Men att även Catch Me Not prickat toppformen med världstrean Fredricson i sadeln visade han redan i fredags, då duon var tvåa i en 1:55-klass.

– Det gäller ju att man verkligen kan ställa om och ge hästen de bästa förutsättningarna. På så sätt var det bra att All In var på VM och jag kunde matcha Catch Me Not nu.

Hur känns det att ha flera så bra hästar?

– Det är fantastiskt. Det är supersvårt att hitta och behålla hästar som kan tävla och vinna på den här nivån. Det är jag väldigt tacksam för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.