Persson om dödsfallet: ”En häst som har betytt mycket för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Bara minuter efter att Fredrik Persson säkrat en bejublad andraplats i 4-spannens världscuptävling föll hans häst Luma De Lux till marken under ärevarvet och omkom inne på arenan.

– Jag har inte riktigt förstått vad som har hänt, efter glädjeruset är man uppe i det och sen så mister man en häst. Jag har inte riktigt tagit in det, jag försökte göra det bästa av situationen och ta hand om hästen så länge det gick, säger Fredrik Persson till SVT Sport.

Hästen Luma de Lux var 21 år och är en häst som Fredrik Persson själv beskriver som en häst man bara får en gång i livet. Han har tävlat med Fredrik i många år och var väl förberedd för uppgiften.

I sin karriär, som avslutades med en andraplats, har han gått både som förlöpare och stånghäst.

– Det är en häst som har betytt väldigt mycket för mig och varit trotjänare under väldigt många år, säger Fredrik Persson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.