EM-brons till Peder Fredricson: ”Får vara glad över brons”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson inledde dagen som femma, avancerade till en silverplats och slutade till slut på en bronsplats. Det efter en rivning i finalrundan.

– Alla här vill gå felfritt, men vi kämpade på bra, säger Fredricson till SVT Sport.

Inför söndagens final låg Peder Fredricson på en femteplats med Catch Me Not S, det efter att ha ridit felfritt i alla rundor förutom en där ekipaget hade fyra fel.

I den första finalrundan satte svensken en felfri runda och avancerade till en silverplats.

Den avslutande rundan började dock inte ultimat – valacken var i en bom som föll och fyra fel plus ett tidsfel gjorde att guldet kändes långt bort.

Regerande Europamästaren Martin Fuchs som satt en felfri runda avancerade förbi Fredricson. När tysken Andre Thieme sedan klarade rundan med fyra fel och därmed säkrade guldet stod det klart att Peder Fredricson blev bronsmedaljör.

– Man är alltid arg när man river men samtidigt är jag självklart glad för en medalj. Brons har jag inte så många så det är bra, säger han till SVT Sport.

– Jag är superglad över den här medaljen. Min häst hoppade superbra. Alla här vill gå nolla och inom tiden, men vi kämpade på bra. Jag får vara glad över brons. Ge mig någon halvtimme så är jag superglad.

”Tänkte 'oj, oj'”

Vinnaren Andre Thieme säger så här till SVT Sport:

– Det är fantastiskt. Vi visste att vi kunde riva ett hinder efter att flera rivit men jag hade rivningen tidigt i banan och tänkte ”oj, oj”. Men vi gjorde det, jag är välsignad med den hästen.

KLIPP: Peder Fredricson om EM-bronset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.