Foto: James Leito

Dressyrbrons till Etzner Jakobsson

Uppdaterad
Publicerad

Här är dressyrskrällen som få anade. Louise Etzner Jakobsson och hästen Zernard levererade när det gällde som mest och tog brons i Individual Championship Test Grade III. ”Jag red som bara den – och så räckte det till medalj. Jag är jätteglad”, säger 56-åringen till SVT Sport.

Etzner Jakobsson var sist ut av de 16 ekipagen och fanns inte bland förhandsfavoriterna efter elfteplatsen i söndags i Team Test.

– Det var svettigt, det var varmt – men det kändes bra, säger hon och fortsätter:

Paralympics

– Jag mesade ingenting. Jag red verkligen i dag.

”Kunde visa min häst hur bra han är”

Full satsning räckte till 70,341 procent – och förbi det dittills delade bronsparet Sanne Voets, Nederländerna, och Annika Lykke Dalskov Risum, Danmark.

– Jag är jätteglad att jag kunde visa min häst hur bra han är, för det gjorde jag till sist, säger Etzner Jakobsson som var nöjd med samspelet:

– I dag var det jättebra, han gör det jag säger.

Varför var brons viktigt för dig?

– Eftersom man har satsat och trott på mig så känns det så himla skönt att kunna få leverera. Att få visa att jag kan, att ni satsade inte fel.

Norsk vinnare: ”Verkligen värd det”

Pallen blev helnordisk. På silverplats Susanne Sunesen, Danmark på Que Faire – och vinnare blev norskan Ann Cathrin Lubbe på Donatello.

– Hon är verkligen värd det, för hon är verkligen jätteduktig på att rida. Jag har vetat hela tiden att Norge och Danmark är de största konkurrenterna så jag är inte förvånad för de är jätteduktiga, säger den svenska bronsmedaljören.

Dagens prestation innebär att Etzner Jakobsson är klar för kürfinal, det vill säga det fria programmet till musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet