Therese Viklund gjorde en stark OS-debut. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Stark start av debutanten Therese Viklund

Uppdaterad
Publicerad

Debutanten Therese Viklunds förhållningssätt till OS?

–Jag försöker se det som vilken bana som helst och att det bara är att gå in och göra testen som vi brukar göra, säger fälttävlansryttaren.

En taktik som fungerar, tydligen.

På sitt enögda sto Viscera skrittade hon in i manegen på ridsportstadion i Baji Koen-parken.

Några minuter senare kunde hon se tillbaka på en lyckad första bekantskap med de olympiska spelen. Ekipaget fick 28,10 straffpoäng, något som räckte till sjätte plats av de 21 ekipage som deltog i förmiddagsprogrammet, japansk tid.

– Det kändes jätteroligt. Jag tycker att hon gjorde ett väldigt bra test. Hon kan ibland skämta till det lite både här och där, men jag tror att hon kände allvaret i dag så hon var med mig hela vägen.

Svenskorna topp tio

Louise Romeike på Cato, som också gjorde sin OS-debut, fick till ett riktigt fint program och fick 28 straffpoäng, något som placerade henne över Viklund i resultatlistan.

Därmed placerar sig Sverige på en andra plats när två av tre lagryttare har ridit, och båda svenskorna ligger topp tio individuellt – Therese Viklund nia och Louise Romeike på en sjunde plats.

Dressyrmomentet avslutas under lördagen. Som siste svenske ryttare rider Ludwig Svennerstål på Balham Mist. Ekipaget startar klockan 03.14, svensk tid.

Fälttävlan fortsätter med terrängprovet natten till söndag och avslutas med hoppningen på måndag.

MER OS: Ståhl och Pettersson till diskusfinal

Program

Lördag 31 juli

01.30-04.00 – fälttävlan, dressyr

Söndag 1 augusti

00.45-04.10 – fälttävlan terrängritt

Måndag 2 augusti

2:30-4:00 Fälttävlan hästbesiktning 2

10.00-12.35 Fälttävlan banhoppning (lag och individuellt)

13:45-14:45 Fälttävlan banhoppning (individuell final, 25 startande)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.