Foto: Bildbyrån

Starkt svenskt startfält i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Halva svenska EM-laget kommer till start i Oslo när världscuppremiären startar den 16-20 oktober.

Förutom Peder Fredricson och Henrik von Eckermann kommer även Evelina Tovek och förra årets premiärvinnare Douglas Lindelöw till start.

Den 16-20 oktober är det dags för världscuppremiären i hoppningen, som SVT direktsänder.

Som vanligt sker premiären för den västeuropeiska ligan i Oslo. Sverige har två platser, men i årets premiär kommer fyra svenska ryttare till start – Peder Fredricson och Henrik von Eckermann har egna startplatser på grund av deras placering på världsrankingen.

– Det är jätteroligt att vi har fyra svenska startplatser. Det betyder mycket att flera av våra ryttare får tävla på högsta nivå och mot bästa tänkbara motstånd, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, till ridsportförbundet.

Evelina Tovek och Douglas Lindelöw kommer också till start.

– Evelina är i storform just nu och Douglas har spännande hästar på väg upp, säger Henrik Ankarcrona.

Förra årets premiär inleddes på allra bästa sätt för svensk del när Douglas Lindelöw vann i Oslo. Peder Fredricson slutade sedan trea i världscupfinalen i Göteborg.

SVT Sport direktsänder alla världscuphoppningarna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.