Svennerstål missar EM: ”Förkrossad”

Ludwig Svennerstål
Foto: BildbyrånLudwig Svennerstål
I fjol var han tvungen att avstå VM. Nu missar landslagsryttaren Ludwig Svennerstål även EM. Hans häst Franzipan är halt vilket gör att 25-åringen inte kan ställa upp i mästerskapet. ”Det känns helt tomt”, säger han till SVT Sport.

Ludwig Svennerstål blev inte uttagen i det svenska laget till nationstävlingen i EM i fälttävlan i skotska Blair Castle men skulle tävla individuellt. Men under torsdagskvällen kom beskedet att 25-åringen tvingas avstå mästerskapet. Hästen Franzipan är halt.

– Hon har inte travat så bra på hårt underlag. Hon travar bättre ju mer hon rör på sig men vi har bestämt att vi prioriterar hästens välbefinnande. I och med det kan vi inte tävla, det är inte riktigt rättvist för hästen, säger han till SVT Sport.

”Inte kunnat hitta något”

Under dagen har Franzipan undersökts med ultraljud och röntgen av flera veterinärteam.

– Men vi har tyvärr inte kunnat hitta något som är utanför det normal för hästen. Det är svårt att veta varför det är så här. Hästen ska nu hem och genomgå ytterligare undersökningar så får vi se, säger Svennerstål.

”Helt förkrossad”

Mästerskapet är det andra på kort tid som svensken tvingas avstå. Under förra årets VM gick hans häst Alexander inte igenom besiktningen.

– Det känns helt tomt, jag är helt förkrossad. Det är inte kul, säger Svennerståhl och säger att han inte märkt att hästen haltat innan EM.

– Vi har haft ett bra förläger och sen kommer jag hit och hästen är halt. Det är förskräckligt.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.