Patrik Kittel och hästen Well Done de La Roche slog svensk rekord på hemmaplan Foto: TT

Svenskt rekord av Kittel

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel och hästen Well Done de La Roche slog svenskt rekord på hemmaplan när ekipaget slutade trea i top 10 Kür.

– Det här betyder otroligt mycket, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

I gårdagens placeringstävling i top 10 slutade ekipaget på fjärde plats. Då var Patrik Kittel besviken eftersom att stoet stördes av publikens applåder då hon skulle göra halt.

I dag fortsatte top 10-tävlingen med Kür – och då fick Patrik Kittel revansch.

För med procenten 86.115 slog ekipaget ett svensk rekord i det fria programmet som slutade med en tredje plats. Vann gjorde överraskande danskan Cathrine Dufour före gårdagens vinnare och världsetta Isabell Werth.

”Helt magiskt”

Efter tävlingen var det en lyrisk Patrik Kittel.

– Hon gick helt magisk. Det är så mycket tryck här och jag trodde aldrig att hon skulle klara det här. Jag har jobbat tre års tid för att Well Done de La Roche ska känna sig trygg i den här atmosfären. I dag visar hästen verkligen vad hon har i sig, och det kommer bli ännu bättre. Det är så otroligt kul att se en sådan här enormt bra sport. Hela publiken står upp och är helt hysteriskt glada. Så mycket publik och otroligt bra ryttare, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

Vad betyder det här för dig?

– Det här betyder otroligt mycket och att hästen litar på mig. Jag var i valet och valet att åka. Tidigare har jag sagt att ska man vara med och slåss här behöver jag ta med mig min bästa häst. Det är verkligen toppsport, säger Patrik Kittel.

Therese Nilshagen och Danet Weltino Old satte även de ett personbästa med 83,765 som räckte till en femte plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.