Arkivbild. Hanna Berg med Quite Survivor. Foto: TT

Svensk totalseger i Nations Cup i fälttävlan

Publicerad

När årets Nations Cup i fälttävlan avslutades är det med det svenska laget högst upp på pallen. Trots att man inte lyckades ta en pallplacering under avslutningen slutar det svenska laget som totalvinnare.

Det svenska laget med Anna Nilsson på Candy Girl, Victoria Carlerbäck på Zlatan och Hanna Berg med Quite Surivor var faktiskt inte ens nära en pallplats. Det svenska laget slutade på tiondeplats av tolv startande men kunde tack vare sina fina resultat fram till avslutningen i Nederländska Boekelo avsluta säsongen som totalsegrare. Hanna Berg blev bästa svenska ekipage individuellt dör hon slutade 42:a.

Då Sverige redan hade säkrat en OS-biljett i och med EM-guldet tidigare i höstas handlade det bara om att inte låta Storbritannien gå om i totalställningen. Det lyckades man med, men tävlingen var som en bonus också för första gången utformad efter det nya OS-formatet.

FEI Eventing Nations Cup, slutställning (Källa: Ridsportsförbundet):

Visa

1) Sverige 435 p 2) Italien 425 3) Storbritannien 415 4) Tyskland 400 5) Schweiz 370 6) Frankrike 360 7) Nederländerna 355 8) Belgien 355

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer