Juliette Ramel och Buriel H.K. tävlade även på OS i Rio. Foto: TT Nyhetsbyrå

Svenska dressyrlaget tvåa i nationstävlingen

Uppdaterad
Publicerad

I går vann det svenska hopplaget Nations Cup i Rotterdam. I kväll imponerade även dressyrlaget när ekipagen säkrade en andraplats i nationstävlingen, efter USA.

Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD och Juliette Ramel med Buriel H.K. grundlade segern Grand Prix Special, rapporterar Svenska Ridsportförbundet. Nilshagen blev tvåa med 71,784 procent och Ramel fyra på 69,117 procent. Det var inte två felfria ritter från ekipagen.

– Dante Weltino gick in alldeles för tidigt i piaff från skritten och det drog ju ner poäng när vi missade övergången, berättar Nilshagen på förbundets hemsida.

För Ramels del var det några taktfel som drog ner poängen.

Därefter var det dags för avgörande Grand Prix Kür. Rose Mathisen på Zuidenwind 1187 red ett svårt program till musikalmusik och belönades med 73,675 poäng.

– Jag tycker väldigt mycket om att rida det här kürprogrammet, säger Rose Mathisen.

Mads Hendeliowitz med Jimmie Choo SEQ var det andra svenska ekipaget i kür. Han fick inte till detaljerna och kom inte upp i den vanliga nivån resultatmässigt.

USA hade ledningen tävlingen igenom. Trea efter Sverige blev Tyskland. En av förhandsfavoriterna, Nederländerna, tvingades stryka sig efter en skadeincident på värmningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.