Sverige femma inför avgörande hoppningen i EM i fälttävlan

Uppdaterad
Publicerad

I dag ska EM i fälttävlan avgöras med hoppningen. Efter dressyren och terrängritten ligger Sverige femma och har en pallplats och OS-plats inom räckhåll.

– De har ett bra utgångsläge, säger SVT Sports expert Lars Christensson.

– Alla har varit på hugget och gjort vad de kan. Nu sitter vi på bra hoppare och hoppas på en bra sista dag, säger Ludwig Svennerstål, som klarade den tuffa terrängbanan i Luhmühlen felfritt, till SVT Sport.

Nu finns alla möjligheter till svensk medalj under söndagen.

– De har ett bra utgångsläge. De är två nedslag ifrån bronsplatsen och tre nedslag totalt sett från silver. Men viktigast kanske av allt är att man har en betryggnade ledning framför Belgien med 45 straff som man har till godo, säger SVT Sports expert Lars Christensson.

Italien och Sverige ligger just nu på en OS-plats. Bäst placerad individuellt av svenskarna är Ludwig Svennerstål, som därför startar sist av dem.

Svenska startnummer:

8: Philippa Magnusson/Cecar

23: Ebba Adnervik/Chippieh

24: Niklas Lindbäck/Focus Filiocus 

29: Malin Josefsson/Golden Midnight 

41: Louise Romeike/Waikiki

44: Ludwig Svennerstål/El Kazir SP

Följ sändningen i SVT1 och Play 11.05-15.45 i SVT2/Play. Du kan också se den här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.