Stephanie Holmén på Flips Little Sparrow. Foto: Bildbyrån

Sverige fyra i nationshoppningen: ”Kan inte vara missnöjda”

Publicerad

Sverige slutade fyra när nationshoppningen avgjordes i Spruce Meadows, Kanada, under gårdagen.
Förbundskapten Henrik Ankarcrona var nöjd med det historiska svenska laget som var ytterst nära att knipa bronsplatsen.
– Vi kan inte direkt vara missnöjda. Det är smågrejor och vi måste fortsätta samma sak så kommer det felfria rundor, säger han.

Sverige, som för första gången har ett lag representerat i nationshoppningen, landade på totalt tolv fel efter den första omgången. Det räckte för att som ett av sex lag ta sig vidare till den andra rundan. Sämre gick det för stornationer som USA, Tyskland och Nederländerna som hade problem med den tuffa och långa banan och misslyckades med att ta sig vidare.

Det svenska laget, som bestod av  Henrik von Eckermann på Flotte Deern, Stephanie Holmén på Flips Little Sparrow, Evelina Tovek på Dalila de la Pomme och Angelie von Essen på Luikan Q, svarade för en ny fin prestation och adderade bara åtta fel efter andra rundan.

Det räckte till en fjärdeplats – ett resultat som förbundskapten Henrik Ankarcrona var nöjd med.

– Vi kan inte direkt vara missnöjda. Det är smågrejer och vi måste fortsätta att göra samma sak bara så kommer de felfria rundorna att komma, säger han till Ridsportförbundets hemsida.

Belgien avslutade med rida felfritt och vann före Kanada och Irland.

Resultat Nations Cup, 160-hoppning:

Visa

1) Belgien 4+0 fel
2) Kanada 9+5
3) Irland 8+11
4) Sverige 12+8 (Henrik von Eckermann/Flotte Deern 4+utg, Stephanie Holmén/Flip's Little Sparrow 4+4, Evelina Tovek/Dalila de la Pomme 8+4, Angelie von Essen/Luikan Q 4+0)
5) Mexiko 15+10
6) Frankrike 9+43

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer