Sverige laddat för revansch: ”Ska kunna klättra”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ligger femma inför den avgörande laghoppningen i dag och det krävs både felfria ritter från de svenska ryttarna samtidigt som bommarna trillar för konkurrenterna för att en medalj ska vara möjlig. Men medaljchansen, den finns fortsatt där.

– Vi får göra allt vad vi kan för att sätta ett par nollrundor, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Belgien leder, men Sverige är under två nedslag, 7,74 fel, ifrån dem. Till bronsplats har Sverige nu 5,40 och till silver 6,59, och i en laghoppning kan mycket hända. På VM förra året hade Sverige 8 fel till silverplatsen inför den sista rundan – och det var precis ett silver som just de här fyra ryttarna lyckades rida till sig.

– Vi hade hellre varit lite högre, men vi ligger knappt två nedslag från guldet och ett nedslag från bronsplatsen. Det kommer vara en ännu tuffare bana, om vi kan se till att hålla ihop det så ska vi nog kunna klättra en bra bit, säger Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

Även Henrik von Eckermann vet att det kan svänga fort i en laghoppning, och särskilt på ett mästerskap där nerver ofta kan spela in och förändra mycket.

– Vi får göra allt vad vi kan för att sätta ett par nollrundor och hoppas att det trillar lite hos de andra, säger han.

Hör vad Henrik von Eckermann säger i spelaren ovan.

Så sänder SVT I dag:

Hoppning, laghoppning 2:a omgången. Medaljutdelning. 14.45-18.00 i SVT1, 18.00-18.30 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.