Lindbäck och Focus Filiocus bästa svenska ekipage i Aachen. Foto: Bildbyrån

Sverige näst sist i Aachen – Tyskland klar segrare

Uppdaterad
Publicerad

Åtta lag ställde upp i Aachens prestigefyllda nationstävling. Sverige blev sjua – näst sist. Hemmanationen Tyskland vann klart.

– Det här resultatet kommer jag glömma väldigt snabbt, säger svenska förbundskaptenen Fredrik Bergendorff till SVT.

Det svenska fälttävlanslaget slutade sjua när nationstävlingen i tyska Aachen avgjordes med terrängritten under lördagen.

Inte det styrkebesked laget hade räknat med fem veckor innan fälttävlan-EM i tyska Luhmühlen, där en OS-kvalplats står på spel.

Men förbundskapten Fredrik Bergendorff är trots det positiv.

– Vi fick erfarenhet och träning. Jag tycker det är fantastiskt att vara här, man får chansen att verkligen skärpa alla sinnen. Man får rida tillsammans med andra världsryttare, så vi tar med oss mycket härifrån, säger han.

Men trots de positiva erfarenheterna kan det här inte vara resultatet man hoppas på, eller vad säger du?

– Nej, det här resultatet kommer jag glömma väldigt snabbt.

Niklas Lindbäck, som kom in i laget som reserv, blev tillsammans med Focus Filiocus bästa svenska ekipage. De red felfritt på hinder i terrängen men drog på sig ett tidsfel, vilket gav 71,6 straff totalt och en 26:e plats individuellt.

I det svenska laget red även Louise Romeike och Malin Josefsson, de hade ett stopp var på terrängbanan och Sverige landade på 247,1 straff.

Christopher Burton, Australien, på Quality Purdey vann lördagens terrängmoment och slutade på en tredjeplats totalt med 27 straff.

Men det var hemmanationen Tyskland som dominerade. Ingrid Klimke, med dubbla OS-guld i lag, vann tävlingen tillsammans med Hale Bob på totalt 24,7 straff.

På andraplats kom Klimkes landsman, regerande OS-mästaren, Michael Jung på Chipmunk. Ekipaget slutade på 25,5 straff och Tyskland vann nationstävlingen på totalt 94,5 straff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.