Arkiv: Niklas Lindbäck och Focus Filiocus Foto: Bildbyrån

Sverige sjua efter halva dressyren

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleddes EM i fälttävlan i tyska Luhmühlen med de 35 första ekipagen i dressyr. Sverige ligger sjua när två av lagets fyra ryttare ridit.
– De här ritterna räcker definitivt för en laginsats och mycket kommer att hända på lördag, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till Svenska Ridsportförbundet.

Niklas Lindbäck och Focus Filiocus var först ut i det svenska laget och inledde stabilt och fick 65% av domarna. Ekipaget som var med och tog EM-silver i Polen för två år sedan ligger med sina 35 straff på en femtonde plats efter dag, bäst av de svenska ryttarna.

– Jag tycker att han gjorde ett bra jobb, känslan var bättre än poängen, men det är skönt att vara igång, säger Niklas Lindbäck till SVT Sport.

Malin Josefsson på Golden Midnight gör sitt första seniormästerskap som lagryttare. För två år sedan red hon individuellt under EM i Polen med hästen Allan V.

Josefsson fick procenten 62,57 och straffpoängen 37,4 vilket av en 27:e plats när halva startfältet ridit.

– Vi hade någon miss i skritten och normalt sett brukar den vara jättebra. Vi har inga marginaler, jag har inte råd att göra sådana misstag. Mycket blir bättre och bättre men vi behöver en tröskel för att få högre poäng, säger Josefsson till SVT Sport och berättar att hon ser fram emot fortsättningen.

– Jag vet att jag inte är uttagen för att leda efter dressyren och jag hoppas att resten av helgen kommer gå som den brukar att göra.
 

Tre bästa resultaten räknas in

De tre främsta resultaten inom laget räknas och när endast två i den svenska kvartetten ridit ligger Sverige på sjundeplats. Belgien toppar lagtävlingen efter den första dagens dressyr med två ryttare, Karin Donckers och Laura Loge, inom topp fyra indivduellt.

Bäst individuellt efter dag ett är Storbritanniens Laura Collett och hennes London 52 med 25,5 straff.

EM-debut för Adnervik

Ebba Adnervik gör sitt första senior EM och tävlar individuellt i Luhmühlen tillsammans med hästen Chippie. 23-åriga Adnervik fick 63,9% och 36,1 straff och ligger 23:a.

– Han var lite laddad så det blev lite svårt att klara de tekniska bitarna men det är fantastiskt att få vara här och rida och alla i truppen hjälper varandra säger Ebba Adnervik till Svenska Ridsportförbundet.

I morgon fortsätter dressyren och för Sverige startar:

11.37 – Louise Romeike/Waikiki
14.00 – Philippa Magnusson/Cesar (individuellt)
15.15 – Ludwig Svennerstål/El Kazir SP

Så sänder SVT från EM i fälttävlan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer