Arkivbild. Ludwig Svennerstål och King Bob. Foto: Bildbyrån

Svensk andraplats efter dressyren

Publicerad

Sverige ligger tvåa efter Tyskland i Nations Cup i Polen efter den inledande dressyren. ”Jag är otroligt nöjd med King Bob som inte bara gick in som första häst utan även slog personligt rekord”, säger Ludwig Svennerstål till SVT Sport.

Ludwig Svennerstål och hans King Bob startade först av alla 53 deltagare och gav Sverige en drömstart. Ekipaget satte nytt personligt rekord med 40,50 straff.

Svennerståls resultat gav även en tredjeplats individuellt i tävlingen där världsettan och regerande olympiske mästaren Michael Jung toppar inför morgondagens terräng. 

– Jag är otroligt nöjd med King Bob som inte bara gick in som första häst utan även slog personligt rekord för att komma in på en tredjeplats efter Michael Jung, säger Ludwig Svennerstål till SVT Sport.

”Jag är nöjd med båda”

Linda Algotsson och Fairnet ligger femma individuellt efter Fairnet 43,30 straff. Svennerstål är även nia med Aspe.

– Aspe kände av värmen och var därför lite matt jämför med hennes vanliga energiknippe, men generellt så är jag väldigt nöjd med båda, säger Ludwig till SVT Sport. 

Sverige är tvåa i Nations Cup inför terräng i morgon och söndagens hoppning. Leder gör Tyskland med ett mindre straff tillgodo på Sverige.

SVT Sport mötte nyligen Ludwig Svennerstål i hans hem i engelska engelska Badgerstown. Se reportaget i spelaren ovan och hör bland annat om hans satsning mot OS i Rio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer