Sweden Horse Show. Arkiv. Foto: Bildbyrån

Sweden International Horse Show ställs in

Uppdaterad
Publicerad

På grund av att så lite publik är tillåtet i Sverige och att inresorna är begränsade så väljer Sweden International Horse Show att ställa in årets tävling. Den skulle ha avgjorts i februari 2021 på Friends arena.

– Det är oerhört tråkigt. Men med de förutsättningar vi har med pandemin går det inte genomföra, säger Event Director Christin Ericsson till SVT Sport.

Sweden International Horse Show har tittat på vilka möjligheter som fanns. Men den skulle behövas 5000 i publiken för att kunna genomföra det.

– Vårt evenemang bygger så mycket på att vi har publik som skapar stämning. Det kan vi inte ha nu med de restriktioner som gäller. Då är vår bedömning att vi inte kan genomföra ett tillräckligt högkvalitativt evenemang, säger Ericsson till SVT Sport.

”Drar i handbromsen”

Än så länge finns det ingen tydlig bild över hur det ekonomiska resultatet blir till följd av inställningen av tävlingen.

– Det håller vi på och summerar nu. Det är också därför vi drar i handbromsen i så god tid, för att begränsa förlusten.

Planen är att man nu istället ska genomföra evenemanget den 25-28 november 2021.

MER RIDSPORT: Efter tragedin – klarade OS-kvalgräns med ny häst (10 september):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.