Tomas Torgersen. Foto: Bildbyrån

Tävlingsledaren: ”Klart vi har ett ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

EM i ridsport går med jätteförlust. Tomas Torgersen, tävlingsledare, uttryckte under mästerskapet en personlig önskan om att få arrangera ett VM i Göteborg. I dag menar han att de har mer kunskap än tidigare.

– Vi lärde oss mycket av EM och hur det än är med efterspelet, så är det kunskap som ingen kan ta ifrån oss. Om vi får frågan vad det skulle innebära att arrangera ett VM, så har vi mer kunskap om en sådan process nu än när vi gjorde EM. Att titta på det är inte speciellt kostsamt, säger Tomas Torgersen till SVT Sport.

Torgersen som är anställd på Got Event, bolaget som står som arrangör för bland annat EM och Göteborg Horse Show, upplever samtidigt att det är kluvet.

– På det personliga planet är det dubbelbottnat. Mästerskapet togs emot så positivt när det pågick och sedan när det blir så här efteråt, ja jag har ju jobbat med det här i fyra år, så det är klar att det är dubbelt.

Got Event, som bildades 1999, har stor erfarenhet av att anordna ridsporttävlingar. Det kommunala bolaget står som arrangör för årligen återkommande Göteborgs Horse Show. Torgersen har dessutom varit med sedan tävlingen startade 1977.

Ni har erfarenheten. Är du förvånad över att det blir en sådan här förlust nu för EM?

– Vi sade redan i april att det skulle bli minus. Nu är det väldigt många siffror i omlopp och de vill jag inte kommentera. Vi ska nu sätta oss och sammanställa och göra vår uppföljning av evenemanget. Det är ju så med alla projekt, alla fakturor har ju inte kommit ännu.

Det här är ju en förlust kommunen inte hade räknat med. Vad är ert ansvar i detta tycker du?

– Ansvaret ligger ju på den organisation som jag varit med i. Vi måste få lov att göra vår sammanställning, se på siffrorna och göra vår utvärdering. Vi som jobbat med detta måste få gå igenom och få en samsyn, men det är klart vi har ett ansvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.