Kittel imponerade i värmen – blev VM-femma: ”Helt förbluffad”

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel, med Well Done, slog nytt personligt rekord i VM-dressyren i Tryon, USA, och blev femma. Kittels nya rekord lyder 79,726 procent, en putsning med nästan fyra procent. Vann gjorde tyskan Isabell Werth på Bella Rose på mäktiga 86,246. Hennes tredje VM-guld.

– Det känns helt magiskt att få vara med och leka på den här nivån. Jag är helt förbluffad, säger Patrik Kittel till SVT.

Patrik Kittel blev femma i den individuella dressyren i USA. Han slog nytt personligt rekord med nästan fyra procent och nådde 79,726 procent. Tillsammans med Juliette Ramel och Therese Nilshagen kommer han få rida küren på söndag.

– Det känns helt magiskt att få vara med och leka på den här nivån. Jag är helt förbluffad. Det är enkelt med den här hästen. Hon är verkligen med mig hela tiden. Man ska aldrig ge upp och tro på sig själv, säger Patrik Kittel till SVT.

– Härligt, härligt, han gjorde det igen, säger SVT:s expert Gunilla Byström om Kittels insats.

Vann gjorde dominanten Isabell Werth på Bella Rose.

Tre svenskar topp tio

Juliette Ramel, på hästen Buriel K-H nådde 77,295 procent. Nytt personligt rekord det också. Hon blev åtta.

– Superkul. Jag är jättenöjd med honom, han är en otrolig individ. Men jag kommer knappt ihåg hur det var, säger Juliette Ramel, tydligt påverkad av värmen.

Therese Nilshagen, på Dante Weltino OLD, blev tia.

– Jo det var jättekul, men kändes lite kämpigt – vi blev lite trötta båda två. Jag är inte missnöjd men jag vet att kunde haft ett par procent bättre, säger Therese Nilshagen till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.