Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw. Foto: Bildbyrån

Trippelt svenskt i världscupen i Leipzig: ”Bra motstånd och fina förutsättningar”

Uppdaterad
Publicerad

Tre svenska ryttare startar i dagens världscupdeltävling i Leipzig, säsongens elfte deltävling i den västeuropeiska ligan.

– Det ska bli jättekul, det är alltid kul att vara på de här tävlingarna. Det är bra motstånd och fina förutsättningar, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Först ut av de tre svenska ryttarna med startnummer två är Evelina Tovek och Dalila de la Pomme. Ekipaget var åtta i fredagens 1,50-klass och formen känns god.

– Hon kändes fin i fredags, var felfri och vi ska göra så gott vi kan i världscupen. Arenan är inte så stor och hindren kommer fort så det gäller att vara kvick i huvudet, säger Evelina Tovek till SVT Sport.

Lindelöw felfri i går

Douglas Lindelöw utgick senast i Basel efter 16 fel med Cheldon. I gårdagens GP-hoppning i Leipzig stod duon för en fin felfri runda på hinder men ett tidsfel -resultatet gav en niondeplats.

– Han gjorde en jättefin runda. Jag provade lite nya grejer med nytt bett och ny procedur inför start som jag tycker funkade väldigt bra. Tyvärr ett tidsfel men felfri på hinder och det var väldigt skönt efter förra veckans runda i Basel, säger Douglas Lindelöw.

”Rätt så jämn”

I världcupen startar Lindelöw med Casquo Blue.

– Han är rätt så jämn på den här nivån så det är mest att vi ska försöka göra som vi brukar och försöka få till den där felfriarundan, säger Douglas Lindelöw som ser fram emot ännu en världscupstart.

Castellos världscupcomeback

En rivning på grundomgångens sista hinder stoppde Henrik von Eckermann och Fancy Me förra veckan i Basel. Den här helgen är det Castello som går världscupen med världstian. Den 12-åriga valacken gjorde tävlingscomeback förra helgen i Basel efter att ha varit borta från tävling under större delen av 2019.

– Förra veckan tävlade han ett par mindre klasser och nu satsar vi på världscupen så det är första gången på rätt länge som han går en sådan tuff klass. Vi får se lite hur det går, han har all kapacitet så höjden är inte problemet.

”Otrolig kapacitet”

von Eckermann utvecklar vad som krävs i samarbetet med Castello.

– Som sagt det är en häst med otrolig kapacitet men jag måste försöka hjälpa honom lite grann. Eftersom han har så pass stor galopp och rörelse så är det risk att distanserna blir väldigt korta på honom. Jag måste försöka se till att han har lite plats till hindren och kan utnyttja sitt stora språng, berättar Henrik von Eckermann.

Se VC-hoppningen i spelaren ovan eller i SVT2 med start 14.55.

Kommentatorer: Maria Wallberg och experten Lotta Björe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.