Tungt för Tinne – missar küren

Publicerad

Tinne Vilhelmson Silfvén hade en svart individuell dag i VM i dressyr. Hon red fel, ett av flera misstag, och missar küren på söndag. Poängen för svenskan blev 71,632 procent.

– Fy vad tråkigt, usch, det blev en tung tävling för henne, kommenterade SVT Sports expert Gunilla Byström i sändning efter dressyrstjärnans ritt under den individuella dressyren i VM i Tryon, USA.

– Nej, denna individuella tävlingen blev inte Tinne Vilhelmson Silfvéns. Till tonerna av ABBA började hon bra, men var lite för svag baktill för riktigt höga poäng, kommenterade Gunilla Byström.

Men sedan kom flera misstag, bland annat så red hon fel.

– Jag vet inte, det blev fel, jag har ingen förklaring, det är inte så bra att gå in på fel ställe och försöka göra rätt, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

Hon berättar att det är ett misstag hon aldrig gjort i de här sammanhangen tidigare.

– Nej, och jag vill inte göra det igen heller tack, säger Tinne, och kunde kosta på sig ett skratt.

Poängen för Vilhelmson Silfvén blev 71,632 procent och hon slutade 21:a.

– Jag förstår poängen, jag hade hoppats att hon inte hade ridit fel, avslutar Byström.

Patrik Kittel blev bäste svensk på en femteplats. Tillsammans med Therese Nilshagen och Juliette Ramel är han vidare till söndagens kür.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer