Foto: TT Nyhetsbyrån

Världscupdebut för Evelina Tovek

Uppdaterad
Publicerad

Evelina Tovek gör världscupdebut på söndag i Helsingfors.

– Det ska verkligen bli jättekul, världscupen har jag inte gjort innan så det blir roligt att få vara med om, säger Evelina Tovek till SVT Sport.

Tovek har fått en plats i världscupen av arrangörerna i Helsingfors och gör därmed Peder Fredricson och Henrik von Eckermann sällskap i västeuropeiska ligans andra deltävling.

– Jag har följt världscupen i alla år och att nu få rida själv betyder ju jättemycket. Dels att få tävla mot så bra ryttare och få erfarenhet på en så bra tävling, jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Tovek till SVT Sport.

Tovek har med sig två hästar till Finland, Beezie och 9-åriga Castello som hon vann GCT-tävlingen i Rom med för knappt en månad sen.

– Han (Castello) har tagit det lite lugnare men vi gjorde ett litet hopp-

pass igår och det kändes bra och nu är hästarna på väg till Helsingfors, berättar Evelina Tovek.

Stephanie Holmén är den fjärde svenska ryttaren på plats i Helsingfors för de femstjärniga tävlingarna, hon rider dock inte världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.