Foto: Bildbyrån

VC-debuten dröjer för All In: ”Får vila lite till”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson väljer att vila guldhästen All In när världscupen i hoppning inleds i Oslo i helgen. – Han mår bra men får vila lite till efter EM, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Det har gått sex veckor sedan den svenska EM-succén i Göteborg och i helgen är det dags för Peder Fredricson att tävla i världscupen i Oslo.

Men det blir inte med All In, som får fortsätta vila efter urladdningen i EM.

Stjärnhästens inomhusdebut dröjer till Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping i slutet av oktober och VC-debuten sker i Lyon i början av november.

”Vi firade ordentligt”

– Det blir en bra början för honom att göra inomhusdebut i Elmia, så han slipper börja med att rida rakt in i världscupen, säger den svenska EM-guldmedaljören.

– Vi passade på att fira ordentligt efter EM-guldet och både han (All In) och jag var kanske lite slitna efteråt, säger Fredricson, som inte tävlat lika flitigt som vanligt veckorna efter EM-guldet.

Samma häst som i Nations Cup

Fredricson kommer i Oslo att rida på hästen Christian K, som inte hoppat sedan världsfinalen i Nations Cup i Barcelona där Sverige slutade femma.

– Christian K är kanske inte världens snabbaste häst inomhus, men det gick bra för honom i Barcelona. Målet i Oslo är först och främst att göra en felfri grundomgång.

LÄS OCKSÅ: Ridsportsäsongen i SVT: Alla tiderna

Så ser du VC-hoppningen i SVT

Söndag 15 oktober

14.00-16.30 SVT1, svtsport.se och SVT Play

Kommentator: AnnaMaria Jansson

Expert: Lotta Björe

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.