Foto: TT

Vilhelmson Silfvén sexa i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Tinne Vilhelmson Silfvén var besviken efter fredagens Grand Prix, då hon och Don Auriello var nia. I världscupens kür fick hon revansch i tufft motstånd.

– Jag är faktiskt nöjd med att vara sexa, säger hon till SVT Sport.

De flesta toppnamnen kom till start i världscupen i dressyr i Stuttgart. Tinne Vilhelmson Silfvén fick dagens ritt att stämma bättre än under fredagens Grand Prix. Ekipaget slutade sexa med 79,6 procent.

– Jag var jättenöjd, han kändes jättefin och det stämdes väldigt bra till min musik. Det var roligt att rida i dag, säger hon till SVT Sport.

– Det var väldigt starkt startfält, så det var inte så lätt. Jag är faktiskt nöjd med att vara sexa. Jag hade inte en jättebra Grand Prix, då är det alltid svårare.

Vilhelmson Silfvén har nu gjort två starter i världscupen och fick i dagens klass poäng som om hon kommit femma, det eftersom vinnaren Isabell Werth är direktkvalificerad till finalen. Det innebär att hon just nu har 27 poäng.

Tävlar i USA

Svenskan säger själv att det är jättesvårt att sia om chanserna att ta sig till världscupfinalen som går i Göteborg i april nästa år.

– Jag får bara fortsätta att kämpa. Vi fortsätter över till Florida, så jag försöker kvala där. En tävling får jag räkna 100 procent av poängen och en annan bara 50 procent, för att jag inte rider i min egen liga, säger hon. 

Innan jul beger sig hela teamet alltså till USA, där de huserar över vintern. Det innebär att det inte blir någon mer världscupstart i Europa i år.

– Kvalar jag till Göteborg ser jag till att vi är hemma till dess. Det är mitt mål, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.