Foto: TT Nyhetsbyrån

VM-hoppet stryks från mästerskapet

Uppdaterad
Publicerad

Sara Algtosson Ostholts VM-häst Wega stryks från resten av VM. Stoet ska inte helt ha återhämtat sig efter flygresan.

Sara Algotsson Ostholt och Wega, ekipaget som tog OS-silver i London 2012, inledde VM starkt med bra poäng i dressyren. Något som placerade ekipaget på en femteplats. Men när det är dags för fälttävlansekipagen att ge sig ut i terrängen kommer chockbeskedet – Wega kommer inte till start.

 – Jag är väldigt stolt över min Wega som gjorde en fantastisk dressyr och hon njöt verkligen av det. Hon visade vilken superstjärna hon är, skriver Algotsson på sin Facebook.

– Hon hade problem med att dricka på flyget hit och i karantänen, blodproverna visar att hon fortfarande inte är okej. Jag vill inte riskera min hästs hälsa med att starta i terrängen.

Förbundskapten Fredrik Bergendorff beklagar också det inträffade.

– Det är naturligtvis jättetråkigt, men hästarnas hälsa måste alltid komma i första hand, säger han i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.