Henrik von Eckerman med sin häst Nababette Z Foto: Bildbyrån

Von Eckermann hyllar sin nya häst: ”Lustig teknik, men tar sig över”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige skickar ett stjärnspäckat lag till Spruce Meadows den 10 september. Inför tävlingarna hyllar Henrik von Eckermann sin nya häst Nababette Z.

– Det kan se ut som att hon har en lustig teknik, men hon vill över hindret och det är det viktiga, säger han till SVT Sport.

De flesta förknippar nog Henrik von Eckermann med hästen King Edward. Det var till exempel den duon som tog VM-guld tidigare i augusti.

När Sverige skickar ett stjärnspäckat lag till Calgary för att försöka ta hem den prestigefyllda nationshoppningen i Spruce Meadows kommer von Eckermann dock att tävla med hästen Nabazette Z, som han stiftade bekantskap med i maj.

”Har bra karaktär”

Inför tävlingen hyllar Henrik von Eckermann sin nya häst.

– Hon är en bra häst och har hittills gjort väldigt bra ifrån sig hittils. Hon passar extra bra på stora gräsbanor, vilket den i Calgary är. Det är mer en traditionell bana, vilket jag också gillar, säger han.

Vad är speciellt med henne?

– Hon har en väldigt bra karaktär. Hon vill över på andra sidan hindret. Det kan se ut som att hon har en lustig teknik, men hon vill över hindret och det är det viktiga.

– Man kanske inte får en fantastisk känsla när man hoppar med henne hemma. Men när hon kliver in på banan höjer hon sig.

”Känner henne till 90 procent”

Hur lång tid tar det att lära känna en häst?

Man brukar säga att det tar ett år. Nu kan man säga att jag känner henne till 90 procent.

Vad går ni in med för mål i lagtävlingen?

– Som alltid går vi in med målet att försöka vinna. Vi har ett riktigt bra lag.

KLIPP: Henrik von Eckermann tog Sveriges första individuella guld

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik von Eckermann blev den förste svensk att vinna ett individuellt VM-guld i hästhoppning. Foto: Pontus Lundahl/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.