Foto: Bildbyrån

von Eckermann får fortsätta tävla topphästen

Uppdaterad
Publicerad

Som bästa ekipage från den västeuropeiska ligan har Henrik von Eckermann och stoet Mary Lou kvalat in till världscupfinalen. Nu har hästen fått nya svenska ägare – vilket betyder att von Eckermann kan tävla sin stjärna i Paris.

”Fantastiska nyheter. Mary Lou har nya ägare och hon stannar i mitt stall”, skriver von Eckermann på Instagram.

Inför en jublande hemmapublik i Scandinavium försvarade Henrik von Eckermann och Mary Lou titeln från i fjol när de vann världscuphoppningen.

Segern är bara en i raden av ekipagets många framgångar de senaste året. Under EM i Göteborg i somras ingick de i det blågula laget som tog silver.

Men vid årsskiftet gick kontraktet mellan von Eckermann och hästens tyske ägare Karl Schneider ut. Plötsligt var det osäkert var Mary Lou skulle hamna – och om von Eckermann skulle få tävla henne i världscupfinalen i Paris i april.

Men nu är det klart att stoet köpts av den svenska familjen ridsportfamiljen Tovek – och världssexan von Eckermann fortsätter tävla henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.