Henrik von Eckermann. Foto: TT

Von Eckermann felfri och bäste svensk på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann och Hannah hade en grov miss i världscupen i Verona. I lördagens 1,50-klass i Friends Arena fick han ett skönt kvitto – felfritt och en tredjeplats.

– Jag är jätteglad över känslan, säger han till SVT Sport.

Fransmannen Kevin Staut satte ribban högt i lördagens 1,50-hoppning på Sweden International horse show. Henrik von Eckermann fick till en riktigt snabb runda med Hannah, en häst han bara ridit i några månader. Men tiden räckte inte helt mot Staut och sedan slog irländaren Darragh Kenny till rejält och tog över ledningen. 

Von Eckermann slutade trea och blev där med bäste svensk. För honom var det betydelsefullt efter en miss i världscupen i Verona, där ekipaget utgick och von Eckermann sa att förtroendet behövde byggas upp igen. 

– Känslan var jättebra då, sen plötsligt hände det. Jag analyserade och nu gjorde jag annorlunda, jag red henne lite mer framåt på framhoppningen. 

– Det kändes jättebra nu. Jag missade lite i början, jag tappade stigbygeln, men hon var väldigt snabb i slutet. Jag är jätteglad över känslan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.