Cherif Traore i en match med det italienska landslaget. Foto: TT

Svart italiensk rugbyspelare fick rutten banan i juklapp av lagkamrat

Uppdaterad
Publicerad

Den svarte italienske landslagmannen i rugby, Cherif Traore, fick en rutten banan i en sopsäck när hans klubb hade julklappsutdelning i tisdags.

– Jag kunde inte sova på hela natten, säger Traore.

28-årige Traore föddes i Guinea men har bott i Italien sedan sju års ålder och spelar på högsta nivå där han nått det italienska landslaget. Han fick en chock av den ruttna bananen.

– Vid sidan av den rasistiska gesten blev jag mest ledsen av att de flesta av de närvarande spelarna skrattade, som om det var normalt, säger Traore om händelsen som han först skrev om på Instagram.

Normalt sett agerar inte Traore när han utsätts för ”skämtsam rasism” för att inte skapa fiender.

– Jag beslöt inte att hålla tyst den här gången för att förhindra att något liknande inträffar i framtiden, säger Traore.

Efter att händelsen blivit känd samlade klubben Bennetton Treviso laget som bad om ursäkt. Enligt Traore var det hela ett utfall av en spelares ”idioti”.

– Jag har accepterat hans och lagets ursäkt, säger Traore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.