Max Novak och Linn Sömskar vann Blink Classics Foto: Bildbyrån

Dubbla svenska segrar i Blink Classics

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svenksuccé på rullskidorna i Blink Classics. Max Novak vann efter en rafflande spurt mot Andew Musgrave och Linn Sömskar segrade med över två minuter framför norskan Slind.

Det ser bra ut för svenskarna inför säsongen av Ski Classics.

På femmilens slutkilometrar gick Max Novak, Andrew Musgrave och Anund Riege loss. Efter en rafflande spurtduell lyckades Novak peta fram tåspetsen framför britten Musgrave, och vann loppet med en tiondel.

Noterbart var att Petter Northug fanns med på startlinjen, och till och med låg i ledning efter fyra mil där han vann mellansprinten, innan han släppte.

På damsidan var det inget snack om saken. Den flerfaldiga världsmästarinnan på rullskidor, Linn Sömskar, vann loppet med över två minuter framför norskan Astrid Öyre Slind som kom tvåa, och åkte de sista 15 kilmoetrarna helt solo.

Nästa långlopp tar plats i Tanumshede i Bohuslän den 14 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.