HV71:s Dylan Reese och Mikko Lehtonen på guldfesten. Foto: Bildbyrån

Så firade HV71 SM-guldet i natt

Uppdaterad
Publicerad

HV71 blev svenska mästare under lördagen efter en finalrysare mot Brynäs. Klubbens femte guld firades hela natten i ett segerrusigt Jönköping.

– Man är så glad för fansens skull, säger Martin Thörnberg till SVT Nyheter Jönköping.

Efter firande på isen och i omklädningsrummet fortsatte HV71:s spelare att fira med supportrarna på en nattklubb i centrala Jönköping. När spelarbussen anlände till gatan utanför klubben möttes HV:s spelare och ledare av tusentals fans som ville fira sina hjältar.

– Det är så himla kul att få bjuda alla på det här. Man blir rörd, nästan tårögd. Det är det här man kämpar för, säger Martin Thörnberg och blickar ut över alla supportrar som kommit för att fira HV71.

– Det är så fruktansvärt stort, och alla hängivna fans som väntat så länge. Nu ska vi bara fira och kramas och vara glada. Delad glädje är dubbel glädje. Nu kör vi bara, sa Oscar Sundh inför guldfesten.

Lindbom: ”För tidigt att jämföra gulden”

HV71:s tränare Johan Lindbom, som sköt SM-guldet till klubben som spelare 1995, njöt efter klubbens femte SM-guld. Men han ville inte jämföra de båda gulden.

– Jag behöver nog lite mer distans. Det var länge sedan jag vann som spelare. Men framför allt känns det varmt att få vara en del av en grupp som lyckas tillsammans. Mycket svett, tårar och blod.

– Nu ska vi ha kul kan jag lova, men jag börjar bli gammal så kanske inte hela natten. Men en stund ska jag vara med, säger HV-tränaren och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.