Straffavgörande tog Sandviken till semifinal

När Vänersborgs Emil Viklund sköt i stolpen i den femte straffomgången, hade SAIK:s Erik Säfström möjlighet att skicka Sandviken tilll semifinal. Vänersborg pressade fram förlängning och straffar – Säfström blev matchvinnare när SAIK vann med 7-5.

Sandviken hade chansen att bli semifinalklart. Men efter full tid levde Vänersborg. Kvartsfinalmötet på Göranssons arena i Sandviken gick till förlängning. Efter en match med mycket nerv står SAIK i semifinal. Det är färdigspelat för Vänersborg för säsongen.

Sandviken började bäst. Tempot mattades efter 1-0 målet. Vänersborg åt sig in i matchen. 2-2 efter första 45 minuterna var rättvist. Daniel Mossberg gjorde 1-0 redan efter 27 sekunder, efter framspelning från Erik Säfström. En drömstart för Sandviken.

SAIK var taighta i defensiven. Tre minuter innan halvtidsvilan kvitterade Robin Öhrlund. 2-2, på en hörnvariant.

Snabb replik

SAIK tog pånytt ledningen, efter att Daniel Mossberg gjort sitt andra mål i matchen. 3-2 i 55:e minuten. Vänersborg svarade omgående. En dryg minut senare var det kvitterat, 3-3, genom Juho Liukkonen efter hörna. Annars var det två avvaktande lag stora delar av andra halvlek.

Missad straff

Christoffer Edlund tilldömdes straff i 73:e minuten, och tog hand om den själv. Vänersborgs målvakt Kimmo Kyllönen gjorde en jätteräddning, blixtsnabb reaktion, åt rätt håll, och ut med skridskon, och såg till att det fortsatt var likaläge inför sista kvarten.

Bara minuten senare gjorde Joel Othén i SAIK-målet en högklassig räddning, när Vänersborg var ytterst nära att ta ledningen med giftigt skott utifrån. Utjämnat i fina parader.

Dubbla jätteräddningar

Vänersborgsmålvakten Kyllönen var uppe med handsken mot krysset och räddade en pärla från Erik Säfström i 85:e. SAIK:s Christoffer Edlund missade ett friläge med två minuter kvar. En ny proffsräddning från Kyllönen höll kvar Vänersborg i matchen, och tvingade fram förlängning och straffar.

SAIK spelar semifinal efter totalt 3-0 i matcher i kvartsfinalserien mot Vänersborg.

1-0 (2) Daniel Missberg, 2-0 (21) Daniel Berlin, straff, 2-1 (23) Emil Wiklund, 2-2 (43) Robin Öhrlund, 3-2 Daniel Mossberg (55), 3-3 Juho Liukkonen (57)

Staffavgörande: Daniel Berlin, SAIK (mål), Vänersborg (miss), Daniel Mossberg, SAIK (mål), Joakim Hedqvist, Vänersborg, (mål), Christoffer Edlund, SAIK, (mål), Mikko Lukkarila, Vänersborg (mål), Joakim Bergman, SAIK, (miss), Emil Wiklund, Vänersborg, (miss), Erik Säfström, SAIK, (mål).