Foto: Bildbyrån.

Världsrekordkross av Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström satte återigen nytt världsrekord. Denna gången gjorde hon det på 50 meter fritt på kortbanan i Moskva.

– Jag förväntade mig en bra tid, säger Sjöström efter loppet.

Världscupen i simning har börjat i Moskva. Nu lyder det kortbana istället för långbana som simmarna simmade under VM. För Sarah Sjöström är det fyra etapper som gäller. 100 meter medley, fjäril, fritt och 50 meter fritt.

Under kvalheaten tidigare idag, på 50 fritt, simmade Sjöström nytt personbästa på distansen 23,51.

Slog världsrekordet från 2013

Men i finalen slog hon till igen. Denna gången var det en världsrekordskross. Det gjorde hon med 14 hundradelar på 23,10 – som innebar att hon raderade ut nederländskan Ranomi Kromowidjojos världsrekord från 2013.

– Jag kände mig riktigt bra förra veckan och jag såg fram emot att tävla i världscupen på kortbanan, sa hon efter loppet.

Den som kom närmast Sjöström var 29 hundradelar bakom, som var just Kromowidjojo som simmade på 23,39.

Ett världsrekord på tävlingen blir även lite klirr i kassan, dryga 80 000 kronor. Rekordet var det första för i år i världscupen.

Tvåa i medley

Sjöström tog även en pallplats på 100 meter individuell medley. Hon kom tvåa på tiden 57,10 och var åtta hundradelar bakom vinnaren Katinka Hosszu som simmade på 57,02.

– Mitt medley var bra uppvärmning för 50 meter fritt och jag förväntade mig en bra tid.

Och det var en riktigt bra uppvärmning. För 57,10 innebar ett nytt svenskt rekord på distansen. Hon slog sitt gamla rekord med 83 hundradelar, en rejäl sänkning med andra ord.

Imorgon väntar 100 meter fritt och fjäril för Sjöström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.