Ny seger och ny nolla för Djurgårdens 15-åriga Boman

Uppdaterad
Publicerad

Mot Brynäs premiärspelade Ida Boman mellan stolparna och vann direkt i debuten.

Idag blev det en ny seger för 15-åringen som höll nollan då Djurgården vann mot SDE i SDHL med 7-0.

– Den här matchen var ganska lugn, till skillnad från Brynäsmatchen, sa Djurgårdens målvaktshjälte Ida Boman efter matchen till SVT Sport.

15-åringa talangen Ida Boman, spelar vanligtvis som målvakt i Sollentuna U-16 pojklag. Men har nu spelat två raka matcher med Djurgårdens damlag i SDHL.

På två matcher har det blivit två segrar för Boman som dessutom hölll nollan idag när Djurgården vann med 7-0 mot bottenlaget SDE.

OS-spelaren öppnade upp målskyttet

OS-spelaren Hanna Olsson gav hemmalaget ledningen på Hovet med 1-0 efter drygt sex minuters spel. Men det var en annan målskytt som stod i centrum i matchen. Isabel Waidacher gjorde ett hattrick. Hennes första mål kom i den andra perioden bakom Martina Fedel, som senare blev utbytt till förmån för Anna Ågren.

Men målvaktsbytet hjälpte inte SDE. Waidacher gjorde i den tredje perioden 6-0 och sista 7-0. Djurgården gick om rivalen AIK i tabellen och är nu på en sjätteplats i tabellen.

SDE sköt 14 skott, alla räddade av Djurgårdens målvaktshjälte Ida Boman som inte vet om eller när det blir någon mer match i Dif.

– Det var väldigt kul. Den här matchen var ganska lugn, till skillnad från Brynäsmatchen, sa Djurgårdens målvaktshjälte Ida Boman till SVT Sport.

Vad säger de i Djurgården då?

– De säger att de är imponerade över min insats, fortsätter Boman.

Djurgårdens tränare Alana Blahoski var imponerad över målvaktstalangens insats.

– Det är något spännande med henne. Hon är självsäker vilket ger laget ett förtroende, det är inte vanligt hos någon som är 15 år, avslutar Blahoski till SVT Sport.

SDHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

7 - 0

SDE HF logo

SDE HF

2-0, 3-0, 2-0
Hovet, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.