Foto: Bildbyrån

Efter svenska seglingssuccén: ”Framtiden ser ljus ut”

Uppdaterad
Publicerad

OS-silver till Fredrik Bergström och Anton Dahlberg i 470.

OS-silver till Josefin Olsson i laser radial.

– Framtiden ser ljus ut, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Sverige har i skrivande stund tagit sex medaljer totalt i OS. Två av dem har tagits i seglingen.

Josefin Olsson, 31, vann i söndags silver i klassen laser radial. Hon var tre poäng ifrån Anne-Marie Rindom, från Danmark, som vann guldet.

Tokyo 2020

Under onsdagen skördade Sverige nästa seglingsframgång när Fredrik Bergström och Anton Dahlberg också tog silver. Duon var tvåa bakom Australien i 470.

– Jag är jätteglad för deras skull, de är jätteviktiga för svensk segling. Det är en idrott som syns mycket på OS jämfört med i vardagen. Det ligger otroligt mycket jobb bakom detta, det är en stor apparat. De är väl värda detta och jag är jätteglad för deras skull, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo till Discovery plus.

”Inte ett enda felsteg”

Sveriges förbundskapten Magnus Grävare stämmer in i hyllningarna.

– Helt otroligt. Jag är så stolt och glad, säger han till Discovery plus och fortsätter.

– Jag är lättad för Josefine och för Anton och Fredrik i dag. De förtjänar det så mycket och har jobbat så hårt för detta.

Bergström och Dahlberg låg inför onsdagens avslutande segling på en andraplats och behövde hålla främst Spanien men också Nya Zeeland bakom sig för att säkra medalj. Guldet var redan säkrat av Australien på förhand.

Svenskduon klarade uppgiften galant och kom i mål tvåa bakom Australien.

– De tog läget och tvekade inte. De höll sig coola och försökte inte göra mer än vad de behövede. De gjorde inte ett enda felsteg, säger Grävare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet