Nya segrar för Nya Zeeland i America's Cup

Nyzeeländska Team Emirates fortsätter att imponera i finalerna i Americas Cup i segling. Efter lördagens två inledande segrar mot amerikanska titelförsvararen Team Oracle blev det två nya segrar i söndagens seglingar.

USA fick en något bättre start i finalrace 3 men gjorde en liten miss. Då tog unge skepparen Nyzeeländska Peter Burling och hans besättning direkt greppet om omgången.

I race 4 fick Nya Zeeland en bra start – men i ett lopp där båda katamaranerna i stort sett gick felfritt syntes det att Team Emirates är snabbare.

Minns svidande förlust

Lördagens första seger raderade ut den minuspoäng Nya Zeeland hade med sig från kvalet, så efter två dagars finalseglingar leder Nya Zeeland finalserien med 3–0. Först till sju poäng gäller.

Nästa helg fortsätter finalseglingarna på Bermuda.

– Det är inte över än, vi har fem dagar och det är fem väldigt viktiga dagar. Vi måste bli snabbare, det är tydligt, sade amerikanska Team Oracles skeppare Jimmy Spithill.

Efter den förra finalen länderna emellan aktar sig förmodligen många Nyzeeländare ändå för att dra för stora växlar av 3–0-ledningen. Då, 2013, ledde man med hela 8–1 mot USA men förlorade ändå med 8–9.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer