• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Janne Järvinen. Foto: Sailing Energy

Säkrade OS-plats för två veckor sedan – döms nu till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den finländske seglaren Janne Järvinen säkrade en plats till OS i Tokyo för två veckor sedan.

I dag har han dömts till 2,5 år ovillkorligt fängelse för medhjälp till narkotikabrott och penningtvätt.

Janne Järvinen säkrade OS-platsen för Finland tillsammans med sin lagkamrat Simen Kurtbay i Lanzarotes regatta för två veckor sedan.

Brottsmisstanken har hängt över 45-årige Järvinen en tid och idag kom alltså domen på 2,5 års fängelse. Det man i Helsingfors tingsrätt ansåg att Järvinen hade gjort var att han under flera år hade möjliggjort droghandel.

Seglaren nekar till alla brott och kommer nu att överklaga domen till hovrätten.

Järvinen har inte tillhört landslaget på några år, utan det är istället tillsammans med Akseli Laakkonen som Kurtbay har fått stöd från den finländska olympiska kommittén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.