Olivia Bergström och Lovisa Karlsson imponerar i EM. Foto: Joao Costa Ferreira

Svenskor har pallkänning i seglings-EM

Uppdaterad
Publicerad

Olivia Bergström och Lovisa Karlsson fortsätter att segla bra i 470-EM i portugisiska Vilamoura. Två race på tisdagen resulterade i en sjätte och en femte plats.

I totalen är de nu femma, endast sex poäng från pallen.

–  Idag var det sjöbris och lite starkare vindar än igår, vilket innebar fri pump. Idag lyckades vi hålla det enkelt runt banan. Vi tog möjligheterna som fanns och seglade snabbt där emellan, berättar Karlsson för Svenska Seglarförbundet.

Duon jagar inte bara pallen utan även en OS-biljett. Totalt ska tolv race avgöras vid Algarvekusten i södra delen av Portugal. Förutom EM-klassen finns det en öppen klass där deltagare från andra länder kan delta. Värt att notera är att det är en brasiliansk och en amerikansk båt direkt efter svenskbåten i detta starka startfält. Tävlingen avslutas på fredag.

Det spanska paret Silvia Mas Depares tillsammans med Patricia Cantero Reina leder överlägset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.