Hanna Klinga och Julia Gross. Foto: Bildbyrån

Svenskt EM-brons i segling

Uppdaterad
Publicerad

Seglarna Hanna Klinga och Julia Gross kan titulera sig EM-medaljörer.

Den svenska duon knep bronset i OS-klassen 49erFX.

– Superkul att ta medalj. Attersee har bjudit på riktigt spännande racing hela veckan och idag gick vi ut med ett enda mål; att ta hem medaljen, säger Julia Gross i ett pressmeddelande.

Hanna Klinga och Julia Gross har jagat en EM-medalj länge. De tre senaste mästerskapen har det blivit två fjärdeplatser och en åttondeplats men i dag fick den svenska duon äntligen ta klivet upp på pallen.

– Superkul att ta medalj. Attersee har bjudit på riktigt spännande racing hela veckan och idag gick vi ut med ett enda mål; att ta hem medaljen. Det bästa av allt var att vi verkligen presterade när det gällde och vann sista seglingen, säger Julia och fortsätter:

– Framför oss har vi en lång träningsperiod innan tävlingarna och OS-kvalen drar igång i april, så det här ger extra motivation till att fortsätta gasa.

Bronset kom i 49erFX, en klass som finns med i OS och där Sverige jagar en OS-plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.