Det svenska laget, Team Artemis, vann måstematchen i semifinalen mot Japan i Americas Cup. Foto: Bildbyrån

Stor dramatik när Sverige vände semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens semifinal i Americas Cup låg Sverige under med 3-1 i matcher. Men Team Artemis stod för en stark insats och vann  tre raka matcher och leder nu med 4-3 inför morgondagens avgörande.

Med underläge 3-1 i matcher var det ett tufft utgångsläge för det svenska laget i semifinalen i Americas Cup.

Sverige fick en bra start i fjärde semifinalen av nio. Japan var för tidiga över startlinjen och därmed fick Sverige två båtlängders försprång.  Ett försprång som höll hela vägen och Team Artemis vann till slut med 39 sekunder.

Även i nästa match fick Sverige en bra start och höll det japanska laget på behörigt avstånd hela vägen in i mål. Sverige vann med 28 sekunder.

TWEET

Stor dramatik i sjunde matchen

I den sista matchen blev det stor dramatik. Det japanska laget ledde nästa hela loppet men på slutet så snuddade den japanska båten med den svenska. Det resulterade i ett straff för Japan som var tvungna att släppa förbi Sverige.

Den svenska båten drog snabbt ifrån och Team Artemis kunde säkra dagens tredje raka seger. Därmed har Sverige vänt semifinalen från underläge 1-3 till ledning med 4-3. 

Imorgon avgörs semifinalerna med match åtta. Vinner Sverige den är laget klara för final, vid förlust väntar en nionde avgörande match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.