Djurgårdens Alexander Urbom sträcker upp armarna vid segern mot HV71. Foto: Bildbyrån

Djurgården närmare andraplatsen

Efter dagens vinst mot HV71 med 5-2 är Djurgården ett steg närmare andraplatsen i SHL, som nu endast har en omgång kvar av grundomgången.

Djurgårdens René Bourque gjorde comeback och presenterade sig direkt när han efter drygt fyra spelade minuter sköt pucken genom HV-försvaret där Markus Ljungh kunde skjuta in pucken från nära håll. HV71 lyckades kvittera genom Victor Ejdsell efter nio spelade minuter. Ejdsell drog till med ett dragskott från nära håll och fixade 1-1.  I slutet av perioden drog HV71 på sig dubbla utvisningar och det blev spel tre-mot-fem. Det dröjde inte lång tid innan Niclas Bergfors petade in 2-1 efter skott från Linus Hultström.

– Det är en period med mycket utvisningar. Mest fokus på boxplay och power play. HV gör det bra, som tur var får vi fem mot tre och tar ledningen, säger Djurgårdens Markus Ljungh till C More efter första perioden.

Djurgården drygade ut sin ledning i andra perioden till 3-1. Gästande HV71 hade flera fina chanser men lyckades inte få pucken i mål. I slutet av perioden hade Victor Ejdsell och Mattias Tedenby flera farliga chanser och det luktade reducering men det blev inga mål i andra perioden för HV71.

Första SHL-målet, i sin 163:e matchen

Tredje perioden hade inte ens pågått i två minuter när Alexander Urbom sköt in pucken från blålinjen och drygade på Djurgårdens ledning till 4-1. Målet var även Urboms första i SHL och det kom i hans 163:e match. Kanske blev HV:s Martin Törnberg inspirerad av Urboms mål och ville inte vara sämre. Törnberg spräckte sin 10 matcher långa måltorka drygt sex minuter in i tredje perioden och fixade 4-2.

I mitten av perioden sköt Djurgårdens Marcus Davidsson ett hastigt skott upp i krysset som gick så fort att domarna inte hängde med och målet blev videogranskat. Efter kort överläggning blev målet godkänt och det stod 5-2 till Djurgården, som också blev slutresultatet.

”Känns hetare”

HV71:s målskytt Martin Törnberg tycker att Djurgården var snäppet bättre än sitt egna lag.

– Först och främst gör de mål i powerplay. De känns hetare än oss i anfallszon, de vinner mer kamper och känns giftigare,” säger en en besviken Törnberg till C More.